WIJ HEBBEN HAAST


Sinds eind augustus zijn er honderdduizenden Rohingya gezinnen de grens met Bangladesh  overgestoken om het geweld in Myanmar te ontvluchten.

Inmiddels zijn er meer dan een half miljoen Rohingya in Bangladesh. Nu heeft dat land net de ergste overstromingen sinds tientallen jaren achter de rug. En dan staat ook nog eens het cycloonseizoen voor de deur. De meeste vluchtelingen zijn aan hun lot overgelaten en moeten in een zee van modder proberen te overleven. Deze Rohingya-gezinnen zijn ongelooflijk kwetsbaar, na alle verschrikkingen die zij hebben moeten doorstaan.

Op dit moment is er een ervaren ShelterBox-team in Cox’s Bazar in Bangladesh hard aan het werk samen met onze plaatselijke Rotary-contacten en partners om zo veel mogelijk gezinnen te helpen. Vele Rohingya hebben immers hun huis moeten verlaten zonder iets te kunnen meenemen. Zij hebben heel hard onderdak, verlichting en water nodig.

Met overstromingen in Nepal, de aardbeving in Mexico en orkanen die het Caribisch gebied verwoestten, zijn er ook elders op de wereld heel veel gezinnen kwetsbaar. Ook zij hebben onderdak nodig. En de kans hun leven weer op te bouwen.

We hebben haast. We willen heel snel hulp sturen – waar ook ter wereld we nodig zijn – en dat kan niet zonder jouw hulp.