Aardbeving en tsunami op Sulawesi


Okt 2018 -Het eiland Sulawesi werd vrijdag 28 september getroffen door een aardbeving en een daaropvolgende tsunami. De aardbeving had een kracht van 7,5 en de tsunami veroorzaakte golven van zes meter hoog. De schade is enorm en het aantal dodelijke slachtoffers  loop alleen maar op.

De hulpverlening kwam moeizaam op gang omdat de chaos groot was. Veel gebieden waren onbereikbaar, elektriciteit was uitgevallen en de wegen onbegaanbaar. Er is gebrek aan water, medicijnen en voedsel, maar ook aan onderdak. Duizenden huizen zijn verwoest en de eerste getallen geven aan dat meer dan 40.000 mensen geen dak meer boven hun hoofd hebben. ShelterBox is ondertussen ter plekke om de mensen en families die dat het meest nodig hebben te helpen. We verstrekken tenten en shelterkits zodat gezinnen weer een eigen plek hebben om van daaruit hun leven weer op te bouwen. Shelterkits bevatten onder andere gereedschappen en dekzeilen om gedeeltelijk beschadigde huizen weer op te kunnen bouwen. Daarnaast verstrekt ShelterBox veel waterzuiveringkits om schoon drinkwater te kunnen maken.

We kunnen nog lang niet alle mensen die dat nodig hebben helpen. U kunt daaraan bijdrage door u op te geven als vrijwilliger of te doneren; iedere hulp is welkom. De mensen op Sulwesi hebben het hard nodig!

ShetlerBox is momenteel op diverse plaatsen in de wereld bezig om mensen te helpen. Lees het laatste nieuws over de activiteiten van Shelterbox op de nieuwspagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een vrouw rouwt om haar tijdens de aardbeving omgekomen familieleden. Photo by Hariandi Hafid/SOPA Images/REX/Shutterstock

 

Een man probeert een paar van zijn bezittingen te redden. Op de achtergrond een schip dat gestrand is na de tsunami in Wani, Donggala op Sulawesi. Photo by MAST IRHAM/EPA-EFE/REX/Shutterstock