Chaos in Indonesie

Duizenden doden en nog veel meer dakloos

Aardbeving en tsunami op Sulawesi


Oktober 2018 -Het eiland Sulawesi wordt op vrijdag 28 september getroffen door een aardbeving en een daaropvolgende tsunami. De aardbeving heeft een kracht van 7,5 en de tsunami veroorzaakt golven van zes meter hoog. De schade is enorm en het aantal dodelijke slachtoffers loopt gestaag op.

De hulpverlening komt moeizaam op gang, want de chaos is enorm. Veel gebieden zijn onbereikbaar, electriciteit is uitgevallen en de wegen zijn onbegaanbaar. Er is gebrek aan water, medicijnen en voedsel, maar ook aan onderdak. Duizenden huizen zijn verwoest en de eerste getallen geven aan dat meer dan 40.000 mensen geen dak meer boven hun hoofd hebben.

ShelterBox is intussen ter plekke om de mensen en families die dat het meest nodig hebben te helpen. We verstrekken tenten en shelterkits, zodat gezinnen een eigen plek hebben om hun leven weer op te bouwen. Shelterkits bevatten onder andere gereedschappen en dekzeilen om beschadigde huizen weer op te kunnen bouwen. Daarnaast verstrekt ShelterBox veel waterzuiveringkits om schoon drinkwater te kunnen maken.

We kunnen nog lang niet alle mensen in nood helpen. Je kunt bijdragen als vrijwilliger of door te doneren; iedere hulp is welkom en essentieel. De mensen op Sulwesi hebben het hard nodig!

ShetlerBox is momenteel op diverse plaatsen in de wereld bezig om mensen te helpen. Lees het laatste nieuws over de activiteiten van Shelterbox op de nieuwspagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een vrouw rouwt om haar tijdens de aardbeving omgekomen familieleden. Photo by Hariandi Hafid/SOPA Images/REX/Shutterstock

 

Een man probeert een paar van zijn bezittingen te redden. Op de achtergrond een schip dat gestrand is na de tsunami in Wani, Donggala op Sulawesi. Photo by MAST IRHAM/EPA-EFE/REX/Shutterstock