Een shelter is een thuis

Het leven weer op de rit krijgen

STERKE FUNDERING


Shelter (onderdak) is meer dan een dak boven je hoofd. Het is een thuis. Het is de basis voor ieder mens, voor gezinnen, voor gemeenschappen.

Als mensen in een crisissituatie terechtkomen, wordt alles wat normaal is in een keer weggevaagd. Een veilige, eigen plek kan zorgen voor rust in de chaos. Het geeft mensen niet alleen de ruimte om te herstellen van fysieke en emotionele trauma’s, het geeft hun ook een mogelijkheid weer met beide benen op de grond te komen.

We kunnen niet toveren. Als een natuurramp of een conflict mensen berooft van huis en haard, kan ShelterBox er niet voor zorgen dat alles wat verloren ging weer wordt hersteld. Maar dat betekent niet dat we met lege handen staan. We kunnen mensen voorzien van de hulpgoederen die hen in staat stellen zelf herstel te realiseren of weer een leven op te bouwen. Ook jij kunt daarbij helpen.

Jouw hulp zorgt voor onderdak. Onderdak dat gezinnen beschermt tegen brandende zon, bittere kou, gevaarlijke dieren, ziektes en nog veel meer. Onderdak, shelter, zorgt voor een plek waar gezinnen weer privacy en waardigheid hebben. Een plek waar ze zich veilig voelen en waar ze samen kunnen zijn.

We hebben jouw hulp hard nodig. Jouw hulp zorgt ervoor dat eenvoudige dingen als tenten en dekzeilen middelen worden waardoor mensen hun leven weer op de rit krijgen.

Sinds de oprichting van ShelterBox in 2000 hebben we al meer dan een miljoen mensen kunnen helpen. Een miljoen mensen die dankzij onze vrijwilligers en donateurs niet alleen zijn beschermd tegen weer en wind, maar ook weer een thuis hebben gekregen.

Alf Evans, ShelterBox Operations Manager

Lees over Diane en Yokimi

Lees het verhaal van Surya Maya Danwar

Lees het verhaal van Ismail Mustafa