Hulp op maat bij het bieden van onderdak

en het ondersteunen bij herstel

Opnieuw opbouwen


We leveren de essentiële middelen die mensen nodig hebben om een begin te maken met de wederopbouw van hun huis, hun leven en hun gemeenschap, nadat een (natuur)ramp verwoestend heeft toegeslagen.

Elke ramp is anders en iedere gemeenschap is anders. We geloven niet dat iedereen met een standaard pakket het beste kan worden geholpen, daarom maken we afgewogen keuzes om de hulp te geven die de mensen hoop geeft en de mogelijkheid om zelf hun leven weer op te bouwen.

De hulp wordt geleverd in ShelterBoxen en ShelterKits. Onze stevige, groene ShelterBoxen bevatten een speciaal ontworpen gezinstent om de elementen te kunnen weerstaan en de mensen te voorzien van een tijdelijk onderkomen totdat het voor hen mogelijk is om te beginnen aan de herbouw van hun huis. Onze ShelterKits bevatten hulpmiddelen en gereedschap om een huis te repareren of te (her)bouwen.

En dat is niet alles.
We begrijpen dat een thuis meer is dan een stapel bakstenen en cement of een doek, lijnen en haringen. Onze kits en boxen bevatten materialen die een onderdak in een thuis veranderen. Ze bevatten kooksets, lampen op zonne-energie en speelgoed voor kinderen.

We testen en evalueren alle hulp die we bieden. Dit doen we door te praten met – en te leren van de gezinnen die van onze hulp gebruik maken. Zo krijgen we inzicht om te blijven innoveren en ontwikkelen.

Dave Ray, ShelterBox Operations Coordinator

Shelterboxen


Onze stevige, groene ShelterBoxen zijn ontworpen om mensen te helpen die alles kwijt zijn.
De boxen bevatten praktische materialen en gebruiksvoorwerpen die de basis vormen voor een dagelijks leven.

In elke box zit een tent die groot genoeg is voor een gezin. De tent beschermt mensen tegen de elementen en biedt een veilige plek waar mensen kunnen herstellen van fysieke en emotionele trauma’s.

De inhoud verschilt per ramp en klimaat. Artikelen als lampen op zonne-energie, water opslag- en reinigingsmogelijkheden, dekens en kookartikelen, helpen om een thuis te creëren.

 

ShelterKits


Onze ShelterKits bevatten verschillende materialen zoals gereedschapssets, touw, bevestigingsmaterialen en heavy-duty tentdoeken, die gebruikt kunnen worden als noodonderdak, om beschadigde gebouwen te repareren en om de basis te vormen van nieuwe huizen.

De inhoud van deze kits verschilt per locatie en de behoeftes van de betreffende gemeenschap. Soms bevatten ze golfplaten om daken te repareren of te maken. Of zelfs room dividers en matrassen om bijvoorbeeld een magazijn bewoonbaar te maken. Wat er ook maar nodig is om mensen te helpen bij herstel na een ramp…

Maar onze ShelterKits bevattten niet alleen maar gereedschap en materialen. Afhankelijk van de situatie, voegen we een mix toe van hoognodige zaken, zoals lampen op zonne-energie, matrassen en waterflessen om mensen zo snel mogelijk een zo normaal mogelijk bestaan te kunnen bieden.

 

Nieuwsgierig?