WE BEREIKEN OOK DE VERSTE UITHOEK

Hulp bieden, overal waar dat nodig is

NET EEN STAPJE VERDER


We gaan naar alle uithoeken van de wereld, geen plek is voor ons te afgelegen. Want als ShelterBox vinden wij dat juist ook moeilijk bereikbare gemeenschappen die door een ramp zijn getroffen recht hebben op hulp. Onze vrijwilligers reizen per boot, helikopter of zelfs met een tuk-tuk om die mensen te bereiken!

De goed getrainde ShelterBox Response Teams brengen niet alleen gereedschappen, tenten of kennis. Ze gaan ook op pad om de mensen te vinden die het meest kwetsbaar zijn na een ramp, om er zeker van te zijn dat niemand vergeten wordt of achterblijft.

ShelterBox Response Teams zijn bovendien de verbindende factor tussen enerzijds de donateurs en vrijwilligers en aan de andere kant de mensen die getroffen zijn door een ramp. De verbindende factor tussen het gezin dat hier comfortabel en veilig leeft en die gezinnen elders, die op dat moment in extreme omstandigheden leven.

ShelterBox draait op een fantastisch netwerk van vrijwilligers. Zij zijn het die direct na een ramp onze hulpgoederen met de hand inpakken voordat deze de wereld over gaan naar de plek waar ze zo hard nodig zijn. Ons werk zit er pas op wanneer we zeker weten dat de juiste spullen bij de juiste mensen zijn terechtgekomen.

Samenwerking


We maken niet zo maar keuzes, onze keuzes zijn altijd goed doordacht. Daarbij maken we gebruik van de kennis die we hebben door onze nauwe samenwerking met lokale gemeenschappen en organisaties. Zo zijn we er zeker van dat we de juiste steun bij de juiste mensen krijgen.

We hebben een wereldwijd netwerk van ShelterBox affiliates en internationale partners. Zij delen onze opvatting dat er nergens ter wereld een gezin mag zijn dat na een ramp zonder onderdak blijft. De mensen in ons netwerk steunen ShelterBox op verschillende manieren, van het doen van donaties of vrijwilligerswerk tot actie op de ramplocatie of het vluchtelingenkamp om ervoor te zorgen dat onze hulpgoederen bij precies de juiste mensen terechtkomen.

Ons internationale netwerk ondersteunt ons tijdens elke stap van onze reis. Het zijn onze internationale contacten die ons helpen om het transport van onze hulpgoederen wereldwijd soepel te laten verlopen. Zij overbruggen taalbarrières en maken het pad vrij om snel bij de gezinnen te komen die onze steun zo hard nodig hebben.

Ga het avontuur met ons aan

Kom ook in actie en word vrijwilliger bij ShelterBox