Hoe helpt ShelterBox in Oekraïne?


Mensen in Oekraïne ontvluchten de oorlog en laten noodgedwongen huis en haard achter. In de kou proberen ze te overleven in kelders, treinstations of tijdelijke opvangplaatsen in scholen en sporthallen.

Om deze mensen te helpen sturen we noodhulpgoederen als shelter kits met gereedschap en touwen, matrassen, hygiene kits, solar lights en jerrycans voor water. Allemaal dingen om te kunnen overleven in beschadigde gebouwen of geïmproviseerde onderkomens.

Op dit moment zijn dit soort goederen onderweg naar Oekraïne zelf en naar de grensstreken waar veel vluchtelingen heen gaan. Gebruikmakend van het plaatselijke netwerk van Rotary aldaar zorgen we dat de goederen direct en alleen bij de mensen terecht komen die het het hardste nodig hebben. Daarnaast inventariseren we ter plekke waar behoefte aan is en of ShelterBox daarin kan voorzien. Ook vanuit Nederland zijn er mensen nu in Polen in het crisisteam aanwezig.

Uw steun zal levensreddende hulp bieden aan gezinnen die getroffen zijn door de crisis in Oekraïne. De eventueel extra ingezamelde geld zal ingezet worden voor andere landen waar ShelterBox ook noodhulp biedt.

U kunt helpen door te doneren

 

Het laatste ShelterBox nieuws


Berichten van onze Facebook-pagina: