EEN KLEIN BEETJE THUIS IN GAZA

Het verhaal van de familie Moammar

Mohammed en zijn familie leven in het zuiden van Gaza. Tijdens de 50 dagen durende oorlog verandert hun leven voor altijd.

Mohammed is opgegroeid in een boerenfamilie. Hij is zelf boer en werkt op zijn vaders land. Het is de mooiste tijd van zijn leven, alles draait om zijn gezin en werken op de boerderij. Maar tijdens de tweede Palestijnse opstand raakt Mohammed zijn baan kwijt en moet hij verhuizen en werk vinden om zijn gezin te onderhouden. Door hard te werken kan hij zijn eigen huis kopen en kunnen zijn ouders bij zijn gezin komen wonen.

Geluk vernietigd

Aan hun geluk komt een einde tijdens de Ramadan, als de hele familie samen is voor het avondmaal. Een raket raakt het huis en Mohammeds vrouw, vader, broer en zus zijn op slag dood. Alleen zijn zoontjes heeft hij nu nog.

100.000 huizen niet meer te repareren

Mohammads huis is niet het enige. In die vijftig dagen worden naar schatting honderdduizend huizen vernietigd of onherstelbaar beschadigd. Duizenden families verlaten de kapotte steden en vluchten naar het relatief veilige platteland, op zoek naar een onderkomen.

Het leven bleef ondraaglijk na de oorlog. Maar hoe moeilijker het wordt, hoe sterker ik word. Ik ben vastberaden om weer een goed leven op te bouwen voor mijn kinderen en mijzelf. Ik bid voor alle geliefden die ik ben verloren en hoop dat ik de kracht heb om sterk te blijven, zodat ik mijn kinderen een mooie toekomst kan bieden.

Mohammed Moammar

HET HELE JAAR ONDERDAK

Geef families zoals die van Mohammed 365 dagen per jaar onderdak

Kinderen zonder moeder

Mohammed was ontzettend bezorgd om zijn kinderen, die maar bleven vragen waar hun moeder was. Na enige tijd, besloot hij te hertrouwen met een vrouw die ook haar familie was verloren tijdens de oorlog.

Een nieuwe fase voor de familie

We kondenĀ  Mohammed helpen bij het opnieuw opbouwen van zijn leven, door hem een ShelterBox te geven, die bezorgd werd op zijn huwelijksdag.

De box, die bestaat uit een stevige familietent en andere benodigdheden zoals dekens, kookgerei en lampen die werken op zonne-energie, geven hem de kans om een nieuwe fase van zijn leven te beginnen. Hij kon in de tent gaan wonen met zijn vrouw en kinderen op de plek waar zijn huis stond.

Deze tent geeft mij de mogelijkheid om op mijn eigen land te blijven wonen. Ik weet zeker dat ik hier mijn huis opnieuw ga bouwen. Ik blijf hier omdat dit ons land is en we het recht hebben te bestaan.

Mohammed Moammar