DE WEG NAAR HERSTEL IN MALAWI

Het verhaal van Enoch and Mary

Enoch and Mary wonen samen met hun vier kinderen op een boerderij in het dorp Kadewere in het Zomba gebied in Malawi. Ondanks dat hij volledig blind is, kent Enoch elke hoek van zijn huis, tot de regen komt… Pal voor Kerstmis barst de moesson los. Maar het is niet zoals gewoonlijk, de regen zorgt voor overstromende rivieren en brengt vernietigende stormen met zich mee.

Een huis zonder dak

De wind blaast het dak van Enochs en Mary’s woning, een kwetsbaar huisje. Door de hevige regenval storten even later ook de muren in. Al hun dierbare bezittingen zijn weg. Ze slapen op de overblijfselen van het huis, zonder enige bescherming tegen de hevige weersomstandigheden.

Maar voor Mary het ergste staat nog te gebeuren. Zij moet Enoch en haar kinderen achterlaten om hulp te gaan zoeken bij het dichtstbijzijnde hulpkamp. Het is een bange tocht. Kilometers verder en uren later komt ze aan en ontmoet ze het ShelterBox team.

Eindelijk hulp

We nemen Mary mee naar haar dorp, helpen haar met het opzetten van een tent en we geven het gezin een ShelterBox. Zo hebben ze alles wat nodig is om te kunnen overleven: van warme dekens tot kookgerei, lampen en een gereedschapsset. Niet alleen om te overleven, maar ook om langzaamaan het dagelijkse leven weer op te pakken…

Enoch herinnert zich hoe veilig hij zich voelde in zijn tent:

Het voelde alsof ik in een huis woonde met een dak van metalen platen.

Een nieuw thuis

De zekerheid van een stevige ShelterBox tent was een goede basis voor de familie om weer op te gaan bouwen. Met het gereedschap dat in de ShelterBox zit, kan het gezin nu de finishing touches aanbrengen in hun nieuwe huis, inclusief een mooie gladde vloer.

Jouw hulp zorgt ervoor dat we mensen zoals Enoch en Mary 365 dagen per jaar kunnen bereiken.

Er zijn op dit moment nog veel meer gezinnen die alles kwijt zijn geraakt. Jij kunt helpen door ze enigszins comfort en veiligheid te bieden in een ontzettend moeilijke periode.

 

shelterbox icon

Het hele jaar onderdak

Geef mensen als Enoch and Mary 365 dagen per jaar onderdak