HULP NA DE STORM IN FIJI

Het verhaal van Diane and Yokimi

Baby Yokimi was pas drie maanden oud toen Cycloon Winston toesloeg.

De ergste storm ooit op het zuidelijk halfrond liet een spoor van vernietiging achter op de eilanden van Fiji. Hevige regenval, windsnelheden van 600 km per uur en golven van twaalf meter hoog vaagden 90% van de gebouwen weg en lieten naar schatting 120.000 mensen achter zonder onderdak.

Schade

Yokimi woont samen met haar moeder Diane in Tokou op het eiland Ovalau, een eiland dat veel schade opliep door Cycloon Winston. Onze response teams zagen er enorme omgevallen bomen zonder takken en bladeren op het strand en tussen het puin bergen beschadigde eigendommen.

Alleen funderingen

Toen de cycloon door Tokou raasde, zochten mensen bescherming in het buurtcentrum. Terwijl ze wachtten tot de storm voorbij was, zagen ze golfplaten van daken vliegen, hun eigendommen vernietigd worden en huizen tot op de fundering verpulveren.

Het was niet mogelijk om in het buurtcentrum te blijven, want de cycloon zorgde voor zulke hoge golven dat het water de mensen letterlijk aan de lippen stond. Ouders moesten hun kinderen hoog in de lucht tillen om ze veilig te houden.

Verwoesting

Diane and Yokimi leefden na de storm nog zes weken met de rest van de familie in het buurtcentrum. Hun huis was door de cylcoon vernietigd en ze waren alles kwijt. Het waren angstige dagen, vooral voor Yokimi.

Noodonderkomen

Dankzij jouw hulp konden onze ShelterBox teams Diane en haar familie een ShelterBox geven. De box bevatte niet alleen een tent waar de familie in kan wonen tot zij hun nieuwe huis weer kunnen bouwen, maar ook allerlei zaken als kookgerei, lampen en een waterfilter.

Veilige plek

Voor Diane en haar familie betekent de ShelterBox veiligheid. Ze zei: ‘Ik ben zo blij dat ik deze tent heb – een eigen veilige plek om te slapen.’

HET HELE JAAR ONDERDAK

Geef mensen zoals Diane and Yokimi 365 dagen per jaar onderdak