EEN NIEUWE KANS IN MALEISI√č

Het verhaal van Ismail Mustafa

Mustafa moest met zijn bejaarde vrouw en hun kleinzoon van zeven naar hoger gelegen gebieden vluchten toen overstromingen, veroorzaakt door de moessonregens, een groot deel van de Maleisische schiereilanden troffen. Het water steeg zo snel, bijna 2,5 centimeter per vijf minuten, dat zelfs het hoger gelegen gebied waar zij heen vluchtten omsloten werd door water. De familie zat ingesloten op een heel klein eilandje dat steeds kleiner werd. Gelukkig werden zij gered door een buurman met een boot. De familie bracht dagen door in een oud treinstation tot het waterpeil daalde.

Een te groot risico

Toen de familie weer thuis kwam in hun dorp, wachtte hun een vreselijke schok. Tussen alle modder en puin zagen ze iets ongelofelijks. Een ander huis, dat weg was geschoven, was boven op hun huis terechtgekomen. Hun verwoeste huis ingaan was veel te riskant, alles wat ze hadden was verloren…

De box betekent veel voor ons, omdat we te bang waren om ons huis in te gaan en onze spullen eruit te halen. Nu hebben we een plek om te wonen en dingen die ons leven beter maken. Dank je wel ShelterBox!

Ismail Mustafa

 

Steun van ShelterBox

Dankzij de donaties van mensen zoals jij, konden wij de familie Mustafa steunen.

Ons response team gaf hun met de ShelterBox spullen zoals dekens, lampen op zonne-energie en waterfilters. En ze konden een tent groot genoeg voor het hele gezin op de plek van hun oude huis zetten!

Beginnen met wederopbouw

Het betekende ook dat de familie kon blijven wonen in hun eigen, hechte gemeenschap en en dat ze samen konden beginnen met wederopbouw. En dat is beter dan verblijven op een oud treinstation! Met de hulp van familie en vrienden hebben ze het gevaarlijke bouwsel kunnen afbreken en de basis kunnen leggen voor een nieuw huis.

Dankzij jouw steun kunnen we mensen zoals Ismail helpen in het proces van herstel na een ramp, en kunnen we wanhoop veranderen in hoop.

 

shelterbox icon

Het hele jaar onderdak

Geef mensen zoals Ismail 365 dagen per jaar onderdak