Ontdek hoe we helpen

We leveren de essentiële middelen die mensen nodig hebben om een begin te maken met de wederopbouw van hun huis, hun leven en hun gemeenschap, nadat een (natuur)ramp verwoestend heeft toegeslagen.

Tenten


Wanneer slachtoffers niet meteen kunnen beginnen met de wederopbouw van hun huis, bieden wij grote, stevige tenten die extreme weersomstandigheden en temperaturen kunnen weerstaan.

Er zijn verschillende mogelijkheden. We hebben grote tenten die geschikt zijn om in te koken, middelgrote tenten die minder ruimte innemen en tenten die jaren mee kunnen. Aan alles is gedacht.

 

Wederopbouw

Het verhaal van Surya

Bouwmaterialen


Onze Shelterkits bevatten stevig gereedschap en andere materialen, afhankelijk van de behoefte van de gemeenschap op dat moment.

De gereedschappen en materialen die wij sturen, zijn de essentiële middelen die een gezin nodig heeft om hun thuis meteen weer op te bouwen. Het varieert van tentdoek, golfplaat en balken, tot room dividers.

Door de veelzijdigheid die wij kunnen prepareren, kunnen onze  gereedschappen worden ingezet voor het ruimen van puin tot het verbouwen van gewassen.

We bieden trouwens ook kleine toolkits in onze ShelterBoxes, die gebruikt kunnen worden om meubels te maken, hout te hakken en dingen te repareren.

 

Licht


Onze zonne-energielampen kunnen 16 uur mee. Ze zijn lichtgewicht en blijven drijven. Dat maakt ze geschikt voor elke situatie.

Zonne-energielampen zijn er niet alleen om donkere paden te verlichten. Ze worden ook gebruikt door gezinnen wanneer ze eten koken en door kinderen die hun huiswerk maken. De lampen helpen mee aan een veilige omgeving waarin de dagelijkse routine kan worden opgepakt.

Transformeren van levens

Het verhaal van Enoch and Mary

Warmte


Dekens, grondzeilen en matrassen bieden niet alleen warmte, maar ook comfort voor gezinnen die van een ramp aan het herstellen zijn.

Deze eenvoudige artikelen kunnen op allerlei manieren worden gebruikt en helpen mee om een tijdelijk onderdak te veranderen in een thuis.

Water


Wanneer een ramp de omgeving verwoest en gezinnen gedwongen worden om ver van hun eigen huis te verblijven, kan het moeilijk zijn om veilig en schoon water te vinden.

Door het bieden van bijvoorbeeld jerrycans en middelen om het water drinkbaar te maken, is het veilig drinken van water alvast een ding waar men zich geen zorgen over hoeft te maken.

Een positieve toekomst

Het verhaal van de familie Moammar

Voedsel


Samen eten met het gezin geeft structuur aan het dagelijks leven.

Het leveren van kookmaterialen, die bestaan uit degelijke voorwerpen, zorgen ervoor dat gezinnen quality time met elkaar kunnen doorbrengen door samen een maaltijd te nuttigen.

Onderwijs


Naar school gaan is voor kinderen een van de dingen die vaak stopt wanneer er een natuurramp plaatsvindt die gebouwen verwoest en wanneer gezinnen conflictsituaties moeten ontvluchten.

Onze SchoolBoxes bevatten alles wat een leraar nodig heeft om les te kunnen geven, daar waar een plek is die als school kan fungeren.

Een opwindradio biedt leerkrachten de mogelijkheid om af te stemmen op lesprogramma’s die worden uitgezonden. Met schoolbordverf en krijtjes kan van elke muur een schoolbord worden gemaakt.

Wanneer je hele leven ondersteboven gekeerd is, is het fijn als je iets voor jezelf hebt. Iets dat je helpt om je gevoelens te kunnen uiten. Onze activiteitenpakketten bieden kinderen die mogelijkheid.